Een introductie op sociale toegankelijkheid (online)
Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorgt u ervoor dat iedereen zich welkom voelt op uw erfgoedlocatie en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Sociale toegankelijkheid speelt een grote rol bij het ontvangen van gasten of nieuwe vrijwilligers die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.
Tijdens de eerste bijeenkomst van deze reeks over sociale toegankelijkheid vertelt expert Elvera van Leeuwen (Stichting Oren en Ogen Tekort) over misschien wel de belangrijkste vorm van toegankelijkheid: sociale toegankelijkheid. Lees hoe u, ook met weinig geld en middelen, een erfgoedbezoek voor iedereen toegankelijker maakt.
Praktische informatie
- Datum en tijd: 19 april 2023, 15:30-17:00 uur. Inloop vanaf 15:20 uur.
- De bijeenkomst vindt online plaats in Teams. Een paar dagen voor de bijeenkomst ontvangen de deelnemers per mail de link voor Teams.
- Aanmelden kan tot 17 april 2023 via het aanmeldformulier.
- Deelname aan de bijeenkomst is gratis.
- De bijeenkomst is onderdeel van een online reeks:
- Sessie 1: Een introductie op sociale toegankelijkheid (19 april 2023)
- Sessie 2: Ervaringsdeskundigen aan het woord (10 mei 2023)
- Sessie 3: Sociale toegankelijkheid begint op je website (31 mei 2023)
- Wie de bijeenkomst wil kan contact openmen met Heleen Regenspurg van Erfgoed Brabant.
- Voor vragen, mail naar: info@erfgoedvrijwilliger.nl
De reeks wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Erfgoedvrijwilliger.nl, Erfgoed Brabant en Erfgoedhuis Zuid-Holland.