Kermis
“Kermis!”
Kermis was vroeger een heel belangrijk feest in de meeste streken van ons land. Het ontstaan ervan, eeuwen geleden, geeft meteen een idee waarom kermis, processie en foor alles met elkaar te maken hebben. Een van de weinige dagen waarop onze hardwerkende voorouders samen mochten plezier maken. “Kermiskost” droeg daar zeker toe bij, zowel thuis aan de kermisdis als onder de vorm van speciale bereidingen waarvoor de foorkramers zorgden. Helaas stelt zich meer en meer de vraag: verdwijnt kermis?
Duurtijd: 1,5 tot 2 u, overeen te komen
Gage: 200 euro
Verplaatsingskosten: 30 ct/km (vanuit Tongeren) of treinkosten (65 + / desgevallend lift van en naar station)
Presentatie: power point presentatie maar niet essentieel
Methodiek: zeer interactief!
Gratis basismateriaal voor publiciteit, indien gewenst!
Contact:
Eddie Niesten
Keelstraat 14 C
3770 Riemst/Vroenhoven
0479/021728
012/225744
Eddie Niesten (1951 – Maastricht) studeerde talen, communicatie, buitenlandse politiek en marketing aan de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Hasselt. Hij verzorgde al diverse uitgaven over België en zijn geschiedenis, zowel hier als in Nederland. Daarbij ook heel wat boeken met betrekking tot landbouw en voeding, gastronomie en culinaire ontwikkelingen. Over deze thema’s geeft hij vorming en lezingen, verzorgt hij bijdragen in de media in België en Nederland en organiseert hij gegidste wandelingen.
Hij publiceerde de voorbije jaren onder meer “Goesting in Vlaanderen”, “Op de wijze van de chef”, “De Keuken van ons Moeder” (bekroond in Nederland), “Tweemaal oorlog, driemaal honger. 1914-1944”,“De Keuken van mijn Kindertijd” (Davidsfonds). “De Culinaire Ziel van Nederland. Aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders”.Zopas verscheen “1968 voorbij. Van liever lief tot bittere woede”…