Mosterd
MOSTERD
een waardige smaakmaker met mogelijkheden …
Mosterd is meer dan dat potje in onze frigo. Wat is het, hoe wordt het gemaakt, de diverse soorten. Het product (met een zonderlinge samenstelling), wordt het niet alleen aangewend in de keuken. Er zijn ook de medicinale en mythologische toepassingen. Volkskundige en taalkundige (etymologische) aspecten, de geschiedenis enz… Het komt in alle beschavingen voor, bij ons dateert het oudste document (reglementering) uit 1298, en het mag vreemd in de oren klinken maar er bestonden in de middeleeuwen zelfs mosterdproevers. Gebruik in de keuken, geneeskunde, handel en meer pikante verhalen. Zelfs de prangende vraag “waar haalt Abraham de mosterd” krijgt een antwoord.
Spreker André Delcart woont in Dendermonde (België) en is bereikbaar via zijn mailadres a.delcart@skynet.be
Een lezing duurt ongeveer anderhalf uur.
De normale vraagprijs is 125 euro + 0.45 euro/km + voor afstanden van meer dan 100 km nog eens 50 euro bovenop.