Wandeling Aken
Aken, de stad van Karel de Grote
De derde grote stad van deze Euregio mag natuurlijk niet ontbreken, daarvoor deze twee wandelingen. Historisch bovendien sterk verbonden met Belgische delen van deze streek dankzij de figuur van Karel de Grote. Aken is een bloeiende en heel gezellige (winkel)stad geworden waar je, niet zomaar, heel veel Nederlands en Frans hoort spreken. Officiële meldingen worden trouwens ook vaak in het Nederlands gedaan!
1-“Aken voor beginners”
De verkenning van het Akense centrum, waar recente en minder recente geschiedenis nog heel zichtbaar aanwezig zijn. Het centrale stadsdeel had in de voorbije oorlog heel wat te lijden van luchtbombardementen. Gelukkig werd niet alles verwoest en werd er zelfs een en ander met respect voor het verleden opgebouwd. Een schitterende mix dus van (heel) oud en nieuw, gekruid met de nodige verhalen. En tegelijk zetten wij de shoppers op het goede pad om in de namiddag de (luxueuze) winkels van deze Domstad te verkennen…
2-“Drielandentocht met Amerikaanse historie” (op weg naar Aken)
België, Nederland en Duitsland zorgen onder meer in Vaals voor een “drielandenpunt”. Als je vanuit Maastricht de “oude weg” naar Aken neemt, kom je in een heel mooi heuvelgebied dat aansluit bij de Voerstreek. Tal van bezienswaardigheden duiken op, te midden van heerlijk natuurschoon. Maar eerst bezoeken wij eerbiedig het grote Amerikaanse militaire kerkhof van Margraten. De rest van de reis wordt in samenspraak ingevuld. Er valt nu eenmaal zoveel te zien en Aken is snel vlakbij!
Tarief gegidste wandelingen:
10 euro/deelnemer voor 2 dagdelen, minimum 150 euro
7,50 euro/deelnemer voor 1 dagdeel, minimum 100 euro
Verdere informatie:
Eddie Niesten
0479/021728
012/225744
Eddie Niesten (1951 – Maastricht) studeerde talen, communicatie, buitenlandse politiek en marketing aan de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Hasselt. Hij verzorgde al diverse uitgaven over België en zijn geschiedenis, zowel hier als in Nederland. Daarbij ook heel wat boeken met betrekking tot landbouw en voeding, gastronomie en culinaire ontwikkelingen. Over deze thema’s geeft hij vorming en lezingen, verzorgt hij bijdragen in de media in België en Nederland en organiseert hij gegidste wandelingen.
Hij publiceerde de voorbije jaren onder meer “Goesting in Vlaanderen”, “Op de wijze van de chef”, “De Keuken van ons Moeder” (bekroond in Nederland), “Tweemaal oorlog, driemaal honger. 1914-1944”,“De Keuken van mijn Kindertijd” (Davidsfonds). “De Culinaire Ziel van Nederland. Aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders”.Zopas verscheen “1968 voorbij. Van liever lief tot bittere woede”…