Wandeling Luik
Gegidste Wandelingen 2019
Luik: onbekend en onbemind?
Met veel plezier stellen wij u vier wandelingen voor in deze (historisch) prachtige stad. Vlamingen hebben (soms terecht) heel wat reserves ten aanzien van Luik maar dreigen daardoor ook de kennismaking met een stukje België te missen dat meer dan de moeite waard is!
1-“Liège à la Carte”
Een culturele (en culinaire) verkenning van het historische centrum van Luik. Start en einde in het Station Sint Lambertus (Saint Lambert). Met tal van verhalen van vroeger en nu die ons de “vurige stede” beter doen begrijpen en waarin de beroemde en beruchte Prins-Bisschoppen vaak een grote rol spelen. En tegelijk de boeiende achtergrond voor de geschiedenis van een stukje Vlaanderen (Limburg)…
2-“Een station en museum in een historische omgeving”
Deze wandeling verkent het opvallende Guilleminsstation en een van de nieuwste parels van het Luikse museumaanbod, het Boveriemuseum. Daarbij ontdekken wij een deel van de Wereldtentoonstelling van 1905 die Luik internationaal in de picture zette!
3-“Het rebelse Luik”
Hoeft gezegd dat de Luikenaars bekend staan om hun rebels en vurig karakter? “La cité ardente”(“de vurige stede”), is de bijnaam die de echte Luikenaars met fierheid koesteren. En die zij, als het “nodig” is, met overgave nog een keertje etaleren. Hoe diep die vrijheidsdrang wel zit, illustreert de buurt “Outremeuse” meer dan eens per jaar. Het is ook de buurt waar de beroemde zoon, Georges Simenon, opgroeide. Volgens ingewijden is dit “het echte Luik”!
4-“Faire le Carré”
De “Carré” is eigenlijk het winkelhart van Luik, met tal van (exclusieve) winkels. Je vindt hier zeker wat je zoekt! Maar eerst verkennen wij een halve dag de historische kant van dit stadsdeel. Kortom, een leuke formule om tegelijk te “leren” en te shoppen!
Tarief gegidste wandelingen:
10 euro/deelnemer voor 2 dagdelen, minimum 150 euro
7,50 euro/deelnemer voor 1 dagdeel, minimum 100 euro
Verdere informatie:
Eddie Niesten
0479/021728
012/225744
Eddie Niesten (1951 – Maastricht) studeerde talen, communicatie, buitenlandse politiek en marketing aan de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Hasselt. Hij verzorgde al diverse uitgaven over België en zijn geschiedenis, zowel hier als in Nederland. Daarbij ook heel wat boeken met betrekking tot landbouw en voeding, gastronomie en culinaire ontwikkelingen. Over deze thema’s geeft hij vorming en lezingen, verzorgt hij bijdragen in de media in België en Nederland en organiseert hij gegidste wandelingen.
Hij publiceerde de voorbije jaren onder meer “Goesting in Vlaanderen”, “Op de wijze van de chef”, “De Keuken van ons Moeder” (bekroond in Nederland), “Tweemaal oorlog, driemaal honger. 1914-1944”,“De Keuken van mijn Kindertijd” (Davidsfonds). “De Culinaire Ziel van Nederland. Aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders”.Zopas verscheen “1968 voorbij. Van liever lief tot bittere woede”…