Wandeling Maastricht
Maastricht, de meest “Belgische” stad van Nederland
Maastricht is, zoals bekend, een heel veelzijdige stad. De voorbije jaren een echte trekpleister, vandaar ook een aantal mogelijkheden die de diverse facetten van de stad alle eer aandoen. Combinaties van deze drie wandelingenzijn bovendien altijd mogelijk!
1-“Maastricht inside out”
Een cultuurhistorische wandeling door Maastricht, waarin “in en uit” een centrale rol spelen. Op een relatief kleine oppervlakte biedt de stad alles: geschiedenis, architecturale pareltjes, een modern en heel vitaal leven. Wij proeven van de befaamde Maastrichtse horeca in heel speciale gelegenheden. Desgevallend te combineren met shopping, met een gedeeltelijke verkenning. Kan als dagarrangement geboekt worden.
2-“Een vrouwenwandeling door Maastricht”
(desgevallend ook voor “verlichte” mannen)
Maastricht ontdekken met de vrouw als uitgangspunt. Bijna twintig eeuwen geschiedenis waarin vrouwen een toonaangevende rol gespeeld hebben en nog spelen. Kan als volledig dagarrangement of als (deel)dagprogramma georganiseerd worden.
3-“Wyck”
De rechteroever van de Maas is niet echt bekend bij de modale bezoeker of shopper, tenzij je natuurlijk met de trein komt. Het station van Maastricht bevindt zich namelijk in dit stadsdeel. Historisch wijkt het af van de andere kant van de stad en dat zie je ook. Maar uitgerekend hier is er de voorbije decennia sprake van een gevoelige uitbreiding van de stedelijke activiteiten, zeker na de ondertekening hier van het Verdrag van Maastricht (1992).
Tarief gegidste wandelingen:
10 euro/deelnemer voor 2 dagdelen, minimum 150 euro
7,50 euro/deelnemer voor 1 dagdeel, minimum 100 euro
Verdere informatie:
Eddie Niesten
0479/021728
012/225744
Eddie Niesten (1951 – Maastricht) studeerde talen, communicatie, buitenlandse politiek en marketing aan de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Hasselt. Hij verzorgde al diverse uitgaven over België en zijn geschiedenis, zowel hier als in Nederland. Daarbij ook heel wat boeken met betrekking tot landbouw en voeding, gastronomie en culinaire ontwikkelingen. Over deze thema’s geeft hij vorming en lezingen, verzorgt hij bijdragen in de media in België en Nederland en organiseert hij gegidste wandelingen.
Hij publiceerde de voorbije jaren onder meer “Goesting in Vlaanderen”, “Op de wijze van de chef”, “De Keuken van ons Moeder” (bekroond in Nederland), “Tweemaal oorlog, driemaal honger. 1914-1944”,“De Keuken van mijn Kindertijd” (Davidsfonds). “De Culinaire Ziel van Nederland. Aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders”.Zopas verscheen “1968 voorbij. Van liever lief tot bittere woede”…